Blog

  • BRÜEL & KJÆR – dánská kvalita ověřená časem

    Značka, která se díky inovativnímu přístupu a vysoké kvalitě produktů stala světovou jedničkou v oblasti pokročilé práce s hlukem a vibracemi. Od svého založení v roce 1942 určuje trendy v oblasti měření a zpracování dynamických veličin.

  • Přesné měřicí mikrofony

    Mikrofony jsou přítomny téměř ve všech elektronických zařízeních – od mobilních telefonů, počítačů a přenosných reproduktorů až po televizory, tablety či chytré hodinky. Tento článek nabídne pohled do „nitra“ mikrofonů, které jsou speciálně navrženy pro použití v systémech kvantifikujících hluk: měřicí mikrofony.

  • Prediktivní údržba vibračních systémů

    Metody prediktivního testování určují nejen aktuální stav vibračního systému, ale také pomáhají odhadnout, kdy by měla být provedena jeho údržba tak, aby se předešlo neočekávaným poruchám.

  • Jak lze venku chránit mikrofon?

    Měření a monitorování hluku ve venkovním prostředí má svá úskalí a jedním z nich může být nepřízeň počasí, které se nedá vyloučit a předjímat, zejména u měření trvajících hodiny, dny či týdny. Zničení mikrofonu padající rosou či nenadálým deštěm může celou akci pořádně prodražit a opakování takových měření pak může být problém také z časových i technických důvodů. V neposlední řadě nám také správně usazené ptactvo na měřicím mikrofonu (často se zanecháním nevábně vyhlížejícího razítka) dokáže znehodnotit získaná naměřená data.

  • Opravovat poškozené mikrofony?

    To je obvyklá otázka: Proč neopravujete poškozené mikrofony?

  • Způsoby upevnění snímačů vibrací - 4.díl

    Preferovaný způsob montáže snímače ke zkušebnímu povrchu je použití šroubového spoje (mounting stud). Šroub může být nedílnou součástí snímače či v podobě závitového „červíka“ a nebo je snímač opatřen průchozím otvorem.

  • Způsoby upevnění snímačů vibrací - 3.díl

    V předchozím dílu jsme se podívali na upevňování snímačů vibrací pomocí včelího vosku a lepidla. V tomto díle se zaměříme na upevnění pomocí magnetu a montážního klipu.

  • Způsoby upevnění snímačů vibrací - 2.díl

    Existují různé prostředky a způsoby pro upevnění snímačů vibrací. Na konkrétní tipy a příklady, jejich výhody a nevýhody, se podíváme na následujících řádcích.

  • Způsoby upevnění snímačů vibrací - 1.díl

    Snímač vibrací je senzor, který snímá mechanický pohyb na zkušebním povrchu, ke kterému je připevněn a generuje elektrický signál, který koresponduje s tímto pohybem. Schopnost přenosu pohybu (ve formě vibrací nebo rázů) na snímač vibrací je velice závislá na způsobu upevnění snímače. na způsobu upevnění snímače.

Odesláním formuláře souhlasíte s zásadami zpracování osobních údajů.

Pole označená * jsou povinná.

Odesláním formuláře souhlasíte s zásadami zpracování osobních údajů.

Pole označená * jsou povinná.

Odesláním formuláře souhlasíte s zásadami zpracování osobních údajů.

Pole označená * jsou povinná.